Adres
Lambalgseweg 36
3931PK Woudenberg

lucyllasangers@hotmail.com of info@lucylla.nl

KvK: 58252231

Activiteiten

Privé les (ook op locatie)
Tijdens de eerste privé les worden de vaardigheden van de ruiter geobserveerd en beoordeeld. Ook wordt er gekeken naar het karakter van het paard, het karakter van de ruiter en hoe de match is tussen paard en ruiter.

Naar aanleiding van de eerste les worden er een aantal ontwikkelpunten en doelen opgesteld. In de volgende lessen zullen er oefeningen worden uitgevoerd om de gestelde doelen te bereiken en te werken aan de ontwikkelpunten. Hierbij vind ik het belangrijk dat de ruiter niet alleen weet wat hij/zij moet doen, maar ook waarom deze oefeningen worden gedaan. Vanzelfsprekend volgt hierbij een toelichting. De opgestelde doelen kunnen pas bereikt worden als het paard en de ruiter ontspannen zijn en goed kunnen samenwerken. Het leren vertrouwen op elkaar zal dan ook een belangrijk onderdeel van de les zijn.

Hiernaast is het mogelijk om in de les te werken aan het zelfvertrouwen van de ruiter omdat je steeds weer aan een leerdoel werkt wat op dat moment bij je past. Dit is ook terug te zien aan hoe het paard de emoties en gedrag van de ruiter weerspiegelt. Een paard voelt namelijk haarfijn aan hoe de ruiter op dat moment in zijn/haar vel zit, en zal dat ook laten zien in zijn gedrag.

Tenslotte is er ook voldoende ruimte voor eigen inbreng. Punten waaraan de ruiter graag wil werken, en activiteiten die de ruiter graag wil uitvoeren kunnen worden opgenomen in het lesprogramma.

Voor de onervaren ruiter of voor diegene die nog nooit paard heeft gereden beginnen we de eerste lessen met ''longe lessen''. Dit houdt in dat de ruiter en het paard aan een lange lijn om de instructrice heen rijden zodat de ruiter zich voorledig op zijn of haar houding en zit kan focussen. De instructrice bepaald dan uiteindelijk wanneer de ruiter zelfstandig kan gaan rijden.

Doorgroei les
Deze lessen beginnen altijd aan de lange lijn (longeerlijn). Dit doen we voor de ruiter zodat hij of zij zich voorledig op de zit kan focussen. Hier begint het "echte'' paardrijden. De instructrice bekijkt wanneer de ruiter er klaar voor is om los te rijden. Bij het los rijden gaan ze goed leren sturen, halthouden, (stoppen) stappen en draven. Ook worden er oefeningen gedaan om een goed balans te ontwikkelen.

Paarden coaching
Een paard is een kudde en een vluchtdier, ze zullen er alles aan doen als er gevaar dreigt de kudde te beschermen en de eventuele spanning weg te nemen. Een paard is dus in staat spanning weg te nemen, maar ook van de mens dmv verschillende manieren:
* Gapen
* Mesten
* Rollen
* Rennen
Dit gebeurt ook in een sessie. Een sessie vindt plaats in een afgezette ruimte in bijv. de bak. Daar mag je op je eigen manier plaats nemen naast de pony. De pony ziet jou op dat moment als zijn kuddegenoot en gaat jou scannen. In een sessie gaat de pony dmv energieën die ze oppikt van alles laten zien in haar gedrag. De paardencoach stelt daar vragen over. De pony laat verschillende gedragingen zien wat betrekking heeft op je leven. Dit kunnen persoonlijke dingen zijn uit het verleden of dingen die nu spelen. Doordat je er over gaat praten kunnen er verschillende momenten ontstaan die jou kunnen helpen om dit een plekje te geven. Paarden coaching is een mooie manier om jezelf te leren kennen en thema’s uit het verleden of heden een plek te geven of je er bewust van te maken.

Kindercoaching
Dit wordt op een spelenderwijs en een ongedwongen manier gedaan. Het paard spiegelt, hierdoor worden ze bewust van hun eigen gedrag. Doormiddel van verschillende attributen (bijv. plaatjes of een parcours maken) kunnen de kinderen werken aan zelfvertrouwen, angsten overwinnen en thema’s waar ze last van hebben bespreekbaar maken. Paarden zijn in staat om spanning af te nemen doormiddel van bijv. gapen, hierdoor wordt het voor het kind makkelijker. Ze kunnen de pony gaan zien als een soort maatje die niet oordeelt. Het belangrijkste vind ik om het kind in haar of zijn eigen kracht te zetten! Voelen en te ervaren wat hun kwaliteiten zijn en hoe je daar het beste mee om kan gaan.