Adres
Lambalgseweg 36
3931PK Woudenberg

lucyllasangers@hotmail.com of info@lucylla.nl

KvK: 58252231

Tweede clinic bij Bruno Rodrigues da Silva

Zoals gezegd is het niet bij één keer gebleven. Vorig weekend (29/11 t/m 1/12) heb ik nog een keer deelgenomen aan een clinic van Bruno Rodrigues da Silva. Bruno is een Portugese instructeur die onder andere paarden opleidt tot grand prix niveau, maar ook regelmatig in verschillende landen clinics verzorgt voor ruiters die in ieder geval de basisprincipes onder de knie hebben. Net zoals de vorige keer was ook deze keer fantastisch. Bij deze het verslag van deze keer.

Dag 1: De clinic werd gegeven op Stal Vreedenburgh in Dalen. Om kwart over drie vrijdagmiddag begon de eerste van de drie lessen. De laatste clinic was inmiddels al 3 maanden geleden, dus ik mocht beginnen met te laten zien wat ik in die drie maanden getraind had. Vervolgens kreeg ik tips en tricks om mijn verbeterpunten te trainen. Omdat Bruno de vorige keer zelf ook op Yade gereden heeft wilde hij dat deze keer ook doen om zelf te kunnen ervaren op welke punten Yade vooruit is gegaan. Zo kon hij zelf aanvoelen wat de knelpunten bij Yade zijn. Na drie kwartier les gevolgd te hebben is Yade weer op stal gezet en ben ik naar een bed en breakfast gegaan. Een hapje eten, lekker relaxen 's avonds en op tijd naar bed om fit te zijn voor de volgende dag.

Dag 2: De volgende dag, zaterdag, hebben we de volgorde omgedraaid. Bruno als eerste op Yade, en daarna ik. Deze keer zocht hij de grens op bij Yade en nam de controle van haar over. Hij deed dit om te kijken hoe zij op zijn hulpen (aanwijzingen) reageerde. Dat was behoorlijk heftig. Uit protest kwam ze omhoog en ging zich dwars gedragen. Uiteraard kreeg hij haar onder controle en werd Yade wat vermoeid. Voor mij was dat prettig omdat ze zo zonder druk fijn te rijden was. Beiden waren we ontspannen en konden we goed onze oefeningen uitvoeren. Ook deze dag heb ik weer veel tips meegekregen om alles uit Yade te halen wat er in zit. Genoeg stof om thuis verder te trainen dus.

Dag 3: Deze dag was ervoor om alle puntjes op de i te zetten. Alle oefeningen herhaald, en het 'huiswerk' wat ik mee zou krijgen op een rijtje gezet. Terwijl er familie toekeek mocht ik laten zien wat we in twee dagen geleerd hebben. Gelukkig verliep dit goed, en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Het was een druk weekend, maar weer ontzettend leuk en leerzaam. Ik kijk er naar uit om weer aan de slag te gaan en de volgende keer nog een stap te kunnen maken.