Adres
Lambalgseweg 36
3931PK Woudenberg

lucyllasangers@hotmail.com of info@lucylla.nl

KvK: 58252231

Clinic bij Bruno Rodrigues da Silva

Afgelopen zondag, 4 Augustus, ben ik naar een clinic van Bruno Rodrigues da Silva geweest.
Bruno is een Portugese instructeur die onder andere paarden opleidt tot grand prix niveau, maar ook regelmatig in verschillende landen clinics verzorgt voor ruiters die in ieder geval de basisprincipes onder de knie hebben. Samen met Yade, mijn paard, heb ik aan zo’n clinic deelgenomen. Mijn ervaring is maar met 1 woord te beschrijven: fantastisch!

 Om te beginnen mocht ik laten zien wat ik zelf al kon, maar ook kon ik laten zien op welke punten ik mijn paard niet verder kon trainen. Gelukkig is Bruno een man die ook graag zelf op het paard stapt om het gevoel te ervaren dat de ruiter zelf ook voelt. Zo krijgt hij ook een goed beeld hoe het paard reageert.

Nadat Bruno op Yade had gereden kreeg ik een compleet ander paard terug. Ze was volledig ontspannen en in balans, het voelde alsof wij samen een eenheid vormden. Ze was gefocust op mij, en had plezier in de oefeningen die we uitvoerden. Van Bruno heb ik verschillende tips gekregen waar ik mee aan de slag kan gaan. In de afgelopen week heb ik hier niet alleen zelf heel veel aan gehad, maar ook heeft het mij weer geholpen bij het lesgeven aan andere ruiters.

Uiteraard kan ik een clinic bij Bruno voor iedereen aanraden. Voor mij blijft het in ieder geval niet bij deze ene keer!